Lyxhelg 16-17 Juni

Lyxhelg med lerduveskytte och hundträning 16-17/6

Nya kurser!

Nu ligger nya kurser ute! ”Prova på B-prov” NKL i Augusti (1 plats kvar), Markeringskurs i Maj och träningsjakt i September.
Det finns 6 skytteplatser till träningsjakten. (fem skytteplatser kvar)
Väl mött!

Peter och Jill

Fira Valborg på Lilla Träskaten

Fira Valborg på Lilla Träskaten

 

 

Jens & Sofia

Jens & Sofia

Åka till England med hund – hur gör man?
På valborgsmässoafton kommer Jens Palmqvist & Sofia Larsson att prata om hur man gör för att resa till England med sin hund. Vilka resvägar finns? Vad gäller avseende vaccinationer mm? Vart åker man? Vad kan man göra med sin hund (och utan!)? Kostnader? Skillnader och likheter mellan svenska och engleska förutsättningar på jakter och prov? Hur fungerar provverksamheten? Kan jag vara med?
Det hela illusteras med mängder av bilder och alla frågor besvaras efter bästa förmåga!

Efteråt äter vi en delikat middag tillagad av Chef Raneryd och slutligen tänds majbrasan när mörkret faller.

 

Mock trial-träning
Torsdagen den 1 maj håller vi ett tränings-mock trial. Ett ”tränings-mock” innebär att man får vara med i hetluften hela dagen även om man gör något tokigt under vägen, dock utom tävlan i så fall. Ett roligt och nyttigt sätt att pröva både sig själv och hunden i en tävlingssituation!

Hunden bör hålla minst öppenklassnivå. Max 16 ekipage.
Åskådare är såklart välkomna!
(om du kommer som åskådare och vill ha lunch så måste den förbeställas.)

Gör din anmälan under kurser 2014/anmälan

  • Föredrag + middag,  200 kr
  • Föredrag + middag + rum o frukost, 500 kr
  • Föredrag + middag + rum o frukost  + mock trial-träning (inkl. lunch) 1100 kr
  • Mock trial-träning (inkl lunch) 600 kr

Träningsjakterna i November!

Det är stort tryck på nybörjarjakten den 24-25/11 så därför beslutade vi att göra om jakten den 3-4/11 till samma upplägg. Alltså en kurs för dig som har en orutinerad hund eller/och förare och vill ha chansen att komma ut och prova på hur det är på en praktisk jakt. Läs mer om upplägget under kurser och 24-25/11. Det är fortfarande Anita Norrblom som är instruktör och självklart kan man köpa sig en skytteplats för 2000:- istället för ordinarie 6000:-.

Vi har märkt att inte alla hittar vårt telefonnummer bland annat här på hemsidan och man kan alltså klicka direkt på te.x KONTAKT för att få fram detta. Det är alltså inte bara underrubrikerna som är länkade utan även själva rubriken 🙂

Träningsjakterna i november

Träningsjakterna i november

Det är nu klart att Anita Norrblom (+ ev. en medhjälpare) är instruktör på träningsjakten 3-4/11 vilket vi är mycket glada för. Eftersom det krävs ganska lång framförhållning så har vi satt sista anmälningsdatum för respektive tillfälle men självklart bra om ni som är intresserade bokar så snart som möjligt så vi med god marginal kan boka jakterna till 100%, boka flygbiljetter mm.
Glöm inte att skytteplatser kan bokas för 2000:- (ordinarie 6000:-) och beräknad bag 50-100 st.

 

Två jaktträningar klara i November.

Nu har vi lyckats få bra instruktörer till två av tre jakter i November och väntar svar i nästa vecka av den tredje som vi hoppas mycket på och det sista datumet är alltså 3-4/11.
Kurserna är utannonserade under kurser sepember-november.
Förutsättningen att kurserna ska bli av (då vi köper dessa jakter) är att det blir tillräckligt med deltagare och att vi får 10 skytteplatser till varje tillfälle sålda. Passa på att boka kursplats och tipsa gärna skyttar ni känner som vill vara med för 1/3 av ordinarie pris. Vi tror mycket på detta och att det faktiskt kan få ”folk att våga” komma ut på jakter och A-prov.

A-provsträning på praktisk jakt och Träningsjakt för dig som inte varit med tidigare.

Nu är datum för dessa tillfällen preliminärt fastställda till 3-4/11, 15-16/11 och 24-25/11.
Ett av tillfällena är i första hand vikt för de som aldrig varit med på jakt eller känner att de behöver mer rutin på ”vanlig” jakt. De två andra två tillfällena kommer bli med A-provsbedömning men med chans att träna.
Dag ett kommer bli med teori och dummy träning här hos oss och dag två praktisk jakt på ett gods ca. 40 min. härifrån. Vilka instruktörer som är vilka tillfällen är ännu ej helt klart men du kan redan nu göra en intresseanmälan via kontaktformuläret.
Kostnaden för dessa två dagar är 3500:- inklusive lunch.
Finns även skytteplatser till reducerat pris. Är du intresserad av det så kontakta oss.
Det finns 10 deltagarplatser vid varje tillfälle + 10 skytteplatser.