Inför Novice Field Trial/Mock Trial 1-2/5

Datum: Fredag – Lördag 1-2/5
Instruktör: Peter & Jill Raneryd
Hemsida: http://retrievertraining.eu
Kurstid: ca. kl. 09:00 – 16:00
Antal hundar: Max 10
Pris: 2200:-
Gör din anmälan HÄR.
Möjlighet till boende och mat finns att beställa och du bor och äter då här på vår gård där kursen hålls.
Anmälningsförmulär till boende och mat skickas separat ca en månad innan kurs.

Två kursdagar inriktade på Field Trial träning, Novice.
Dag ett börjar med teori fram till lunch. Vi går igenom vett och etikett på prov, provregler, bedömning, skickordning mm. Allt du behöver veta innan du ger dig ut och startar första gången.
Ju mer du vet desto mindre nervös blir du 😉
Peter har vid denna tidpunkt gått domarutbildning samt dömt/startat flera Fild Trials och Mocktrials via SGL och i England tillsammans med A och B paneldomare från UK. Peter har varit steward i många år och Jill har påbörjat denna utbildning 2018.
Vi båda har startat på Field Trials i Sverige och har vid flera tillfällen varit i England och sett/hjälpt till på deras Field Trials, både novice och open.
Vi har också varit med som fotografer och viltbärare på x antal prov och då haft chans att gå på linjen och se/höra allt på nära håll! Vi hoppas på intressanta diskussioner och går också igenom regelverk och varför man bedömer en apport på ett visst sätt. Din hund bör vara följsam, tyst, stadig och styrbar för att ni ska få ut så mycket som möjligt. Sen händer det ju alltid saker som kan ge bra diskussioner 😉 och vi ska ha roligt! Föra hund på Field Trials är ju (nästan) alltid roligt ;)…men om inte annat så skaffar man sig erfarenheter och rutin!